Fra lyd til skrift

Transskribering

Transskription betyder egentlig 'overførsel af tale til lydskrift'. Men i praksis er det ofte 'bare' en ordret nedskrivning af en lydoptagelse, der er brug for. Det kan være optagede interviews, foredrag eller lignende, der er vigtige at få ned på skrift.
Når jeg transskriberer, tolker jeg ikke. Dvs. at den udskrift, du får, er ordret. For det er op til dig at vurdere, om 'væveri', fortalelser eller lignende er væsentlige.

Jeg laver transskriberinger på både dansk og engelsk.

Hvad koster det?

Det tager tid at transskribere. I gennemsnit tager det ca. 5 timer at skrive en 1 times digital optagelse, hvis det er en optagelse, hvor kun én person interviewes, og hvor taletempo og lydkvalitet er rimelig.
En optagelse, der opfylder de nævnte forudsætninger, koster kr. 1500 + moms pr optaget time at få transskriberet. Du betaler naturligvis kun for det reelle antal optagede minutter, dvs. en optagelse på 26 minutter koster 607 kr + moms. 

Hvis der er tale om gruppeinterviews, optagelser med megen støj/dårlig lyd, så send mig optagelsen, så skal jeg lytte på den og give dig et fast tilbud.

Hvordan får jeg så lige de store filer til Fejø?

Lydfiler er ofte for store til at blive sendt via e-mail. Men man behøver ikke at brænde cd'er og sende med snailmail. Der findes flere gode (og gratis) muligheder, når store filer skal sendes, f.eks. www.yousendit.com og www.storemail.dk. Jeg guider dig gerne igennem, hvis du ikke lige kan gennemskue, hvordan man gør. 

... Og det haster helt vildt!

Har jeg ikke selv tid til at transskribere din opgave, har jeg en lille fast gruppe af erfarne freelancere at trække på. Derfor kan jeg næsten altid løse din opgave for dig, også når det skal gå stærkt. Hvis jeg bruger en freelancer, korrekturlytter jeg altid, så jeg er sikker på, at kvaliteten er i orden, ligesom jeg tager mig af al administration og kommunikation i forbindelse med opgaven. Du har derfor altid kun en kontaktperson, nemlig mig.
Både jeg og eventuel freelancer har naturligvis tavshedspligt.